Савремено доба и стрес

Савремено доба доноси глобално умрежавање, брзи пренос информација, добара, знања, новца… Обим и ниво информација је рапидно скочио. Модерно информатичко друштво нам сервира нове проблеме, трендове и превелики стрес који утиче на урушавање оптималног живота. Како се у свему томе сналази данашњи човек?

Како су жене у једној држави дошле до власти?

Однос броја жена и мушкараца на планети је негде око 50 – 50. На сваких 100 жена рађа се око 107 мушкараца у просеку и то је демографска специфичност и правилност. Као што знамо жене не заузимају пропорционално и једнак број позиција у систему одлучивања, тј. парламентима, извршним телима, законодавству… Заузимају тек четвртину. На свету постоје само три земље у којима жене чине више од 50% у државном законодавству. Шта мислите које би те земље могле бити, или макар са ког су континента? У једној од њих жене су на другачији начин дошле до власти.

Fotografija: Alana Tyler Slutsky, Paper magazine; model: Tina Johnson

Лепота у ванредном стању

Како су минули догађаји свели живот на минимум функционисања многи би рекли да то није неопходно, међутим многи од нас су похитали ка фризерима, маникирима, теретанама… И сам сам себи признао да су ми фризерске услуге биле једне од најпотребнијих. Да не би изгледало као да је ово прича о томе како нам је лепота најважнија, верујем да смо доста књига прочитали и радили на себи на разне начине. Врло је логично да смо се посветили различитим стварима како смо имали и више времена. Но, где се на лествици приоритета налази потреба за лепим, шта год то представљало… да будемо сређени, са уредном фризуром, налакираним ноктима, доброј форми и шта нам то говори?